News / Blog

<< Terug

Haaruitval: de aangewezen oplossingen

Haaruitval: de aangewezen oplossingen

Wist u dat? We hebben meer dan 120.000 haren op ons hoofd en we verliezen er dagelijks ongeveer een honderdtal. Gelukkig groeien er - als alles goed gaat - opnieuw evenveel aan. Toch gebeurt het dat dit mechanisme niet meer optimaal werkt.

Wanneer de aangroei het te zware haarverlies niet meer kan compenseren, dan wordt de haardos minder dik en in sommige gevallen kan dat tot kaalheid leiden.

Er bestaan drie types haaruitval:

  1. Seizoensgebonden haaruitval

Ook de haardos veroorlooft zich wel eens een mini-“blues” bij het wisselen van de seizoenen: we stellen vast dat de lente en de herfst de twee periodes van het jaar zijn waarin de meeste haaruitval waar te nemen valt.

  1. Haaruitval omwille van schadelijke invloeden van buitenaf

Het haar reageert op de schadelijke invloeden waarmee ons organisme te kampen heeft. Het wordt fragieler, raakt beschadigd, verliest zijn glans, breekt... en valt ten slotte uit. Door agressieve behandelingen (herhaalde kleuringen, stylings, brushings…), gezondheidskwesties (bv. zwangerschap of infectie) of onze levenswijze (stress, onevenwichtige voeding, overbelasting, enz.) krijgt de haardos het zwaar te verduren.

  1. Haaruitval om hormonale redenen

Deze haaruitval is van erfelijke aard. Hij heeft te maken met de transformatie van testosteron (een hormoon dat meer aanwezig is bij mannen), die een negatieve impact heeft op de haarproductie: het haar gaat fijner groeien en valt uit. Dit wordt ook alopecia androgenetica genoemd. Dit type haaruitval komt zeer vaak voor bij mannen maar ook bij vrouwen op rijpere leeftijd.

Welke oplossingen?

Voedingssupplementen zijn een natuurlijke oplossing om haaruitval van binnenuit in te dijken. Voor een optimale doeltreffendheid opteert u het best voor een formule aangepast aan uw type haaruitval.

Ter aanvulling en versterking kunt u ook een shampoo, conditioner of lotion gebruiken die extra inwerken om de haaruitval te beperken, de haardos te voeden, de groei te stimuleren en de structuur te verstevigen.

Vraag advies aan uw apotheker!