News / Blog

<< Terug

Ondervoeding? Een vaak onderschat probleem

Ondervoeding? Een vaak onderschat probleem

De gevaren en impact van ondervoeding worden vaak onderschat. 
Ziekte, medische behandelingen, psychische problemen of veroudering kunnen de eetlust remmen met ongewenst gewichtsverlies en ondervoeding als gevolg. Ook patiënten die herstellen van een operatie kampen vaak met een afname van de eetlust, wat tot ondervoeding kan leiden. Uit talrijke studies blijkt dat 40% van de gehospitaliseerde patiënten het risico loopt ondervoed te raken en dat 20% reeds ondervoed is bij opname in het ziekenhuis. 
Door minder te eten dan de dagelijkse behoefte van ons lichaam, zullen er onvoldoende vitamines en spoorelementen opgenomen worden. Door een vermindering van het afweersysteem kan men sneller vatbaar worden voor infectieziektes zoals bijvoorbeeld griep en covid19. 
Verzwakte personen zullen minder energie hebben en dus moe en futloos zijn. De spiermassa kan afnemen, wat kan leiden tot een groter risico tot vallen en tot een algemeen gevoel van zwakte. 
Medische voeding is doeltreffend bij het voorkomen en behandelen van ondervoeding. Deze voeding voorziet het lichaam van essentiële voedingstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen om de dagelijkse voedingstekorten aan te vullen. 
Bij ondervoeding is een goede voedingsondersteuning essentieel. Praat erover met uw apotheker. Hij zal u correct kunnen informeren en begeleiden. 
Fresubin heeft een uitgebreid gamma medische voeding met wetenschappelijke samenstelling. Ontdek alle smaken bij uw apotheker of kijk op www.fresubin.be.