News / Blog

<< Terug

Beter leven met astma ... op gesprek bij je apotheker!

Beter leven met astma ... op gesprek bij je apotheker!

Heel wat mensen met astma inhaleren hun geneesmiddel niet zoals het zou moeten, vaak zonder dat ze het beseffen. Een goede inhalatietechniek is nochthans essentieel om een optimale behandeling te garanderen, de astma onder controle te houden en opstoten van astma te vermijden.

 

Heb jij last van astma en heeft jouw arts hiervoor medicatie voorgeschreven die je elke dag moet gebruiken? Heb je vragen over het gebruik van je astmamedicatie? Ervaar je bijwerkingen van je medicatie? Kan je niet goed overweg met je puffer?

 

Om je een antwoord te geven op al deze en andere vragen en je te helpen om elke dag goed om te gaan met je astma, kan je bij je apotheker terecht voor een persoonlijke begeleiding. Deze begeleiding bestaat uit twee korte gesprekken die voor jou volledig gratis zijn. Tijdens deze gesprekken overloopt je apotheker de eventuele moeilijkheden die je ervaart met je behandeling en wordt samen naar een oplossing gezocht. Maar ook als je geen moeilijkheden of vragen hebt, kan je apotheker je nuttige informatie geven over een veilig en doeltreffend gebruik van je geneesmiddelen.